De Postcode Loterij en VriendenLoterij hebben prachtige verhalen te vertellen. De afdeling Communicatie brengt verhalen tot leven en zorgt er in samenwerking met afdelingen Marketing en TV voor dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van de missie van de loterijen.
We zetten in op impactvolle communicatie en zijn dagelijks bezig met de vraag hoe we onze reputatie kunnen versterken. Daarnaast onderhouden en verstevigen we onze relaties met interne en externe belanghebbenden. We houden directe collega’s, maar ook partners betrokken, zodat ze zich blijvend opstellen als trotse ambassadeurs voor de loterijen.
  • bewaking van reputatie;
  • (online) woordvoering;
  • beheer van corporate communicatiekanalen (LinkedIn en Twitter);
  • PR;
  • nieuwsmonitoring en nieuwsvoorziening aan collega’s;
  • maken en verspreiden van verbindende content.

Hoe is de afdeling georganiseerd?

De afdeling Communicatie bestaat uit drie teams die nauw met elkaar samenwerken: Externe Communicatie, Online Communicatie en Interne Communicatie.
Team Externe Communicatie bestaat uit twee senior communicatieadviseurs, een adviseur, twee medewerkers en een junior medewerker.
Online Communicatie bestaat uit een teamleider en drie parttime medewerkers. Team Interne Communicatie heeft een teamleider, twee projectleiders en een junior medewerker.

Mijlpalen

Omdat collega’s als gevolg van de lockdown meer vanuit huis werken zorgt het team Interne Communicatie ervoor dat alle collega’s met elkaar verbonden blijven. Zo produceren en publiceren wij wekelijks video updates van de Managing Directors om iedereen bij te praten over het wel en wee bij de loterijen en kregen collega’s middels de rubriek ‘#ikblijfthuis’ een kijkje in de thuiswerksituatie van collega’s. Ook worden geregeld online borrels en lezingen georganiseerd en is er altijd ruimte voor wensen en vragen van collega’s.
Geregeld organiseren we maatschappelijke activiteiten met de goede doelen die we steunen. Zo werkte het team Externe Communicatie nauw samen met Natuurmonumenten in de communicatie rond de ontwikkeling en oplevering van de eilandengroep ‘Markerwadden’. In mei 2021 werkte het team samen met het Nationaal Ouderenfonds bij de organisatie van De Nationale Balkon Beweegdag: door het hele land kwamen ouderen in woonzorgcentra in beweging, op balkons en in tuinen. Hierover hebben media uitgebreid verslag gedaan.
Tom Weijl

Alexander Francoise
- Teamleider Online Communicatie

'In mijn functie als Teamleider Online Communicatie heb ik dagelijks veel contact met collega's van allerlei afdelingen. Dat is niet alleen heel afwisselend, maar ook nog eens heel leuk.'

Is dit jóuw toekomstige werkplek?

Ben jij aantoonbaar maatschappelijk betrokken? Heb jij uitstekende sociale, communicatieve en redactionele vaardigheden? Dan ben jij misschien de teamplayer die wij zoeken.
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling: 020-6732446