Van ieder verkocht lot van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij gaat maar liefst de helft naar het goede doel. De afdeling Goede Doelen vertegenwoordigt de goede doelen van de loterijen. De collega's van deze afdeling adviseren over de verdeling van de goededoelengelden, maar dragen ook bij aan het geven van bekendheid aan de goede doelen organisaties.
Jaarlijks verdelen de Goede Doelen Loterijen in totaal meer dan 400 miljoen euro onder meer dan 200 goede doelen organisaties. Het is de taak van de afdeling Goede Doelen om ervoor te zorgen dat de beschikbare goededoelengelden optimaal besteed worden. De afdeling adviseert de directie over de verdeling van de goededoelengelden. Onze onafhankelijk Raad van Commissarissen beslist eenmaal per jaar over de toekenningen. De Goede Doelen Loterijen gaan meerjarige relaties aan met de zogeheten vaste beneficiënten. Ook kennen wij eenmalige schenkingen en extra projectbijdragen toe.
Marieke Rodenhuis

Marieke Rodenhuis
- Relatiebeheerder

'In mijn werk ontmoet ik veel inspirerende personen en organisaties die zich dagelijks inzetten om de wereld beter, groener en rechtvaardiger te maken. Ik ben er trots op dat wij hen dankzij onze deelnemers al meer dan 5 miljard euro hebben gegeven om ze hierbij te helpen!'

Goed Geld Gala's

Om aandacht te creëren voor de goede doelen – de ziel van onze organisatie –organiseren wij elk jaar een 'Goed Geld Gala'. Hier maken we bekend hoeveel de loterijen het voorafgaande jaar hebben bijeengebracht voor het goede doel en wie een bijdrage ontvangt. Ook intern genereren we veel aandacht voor de goede doelen organisaties. Door het jaar heen vinden er op kantoor lunchlezingen plaats. Of er worden andere bijeenkomsten georganiseerd waar goede doelen komen vertellen over hun werk. Alle collega's doen bovendien mee aan de Goede Doelen Masterclass om meer te leren over het werk van onze beneficiënten en de rol van de loterijen.

Teams

De afdeling Goede Doelen is onderverdeeld in teams per loterij. De accountmanagers binnen de teams hebben elk een eigen aandachts gebied: toekenningen, formele zaken of algemeen relatiebeheer. Samen zijn deze collega's verantwoordelijk voor de relaties met alle beneficiënten. Binnen onze organisatie is deze afdeling het kenniscentrum over alles wat met goede doelen te maken heeft.

Is dit jóuw toekomstige werkplek?

Ben jij aantoonbaar maatschappelijk betrokken? Ben je in het bezit van uitstekende sociale, communicatieve en redactionele vaardigheden? Dan ben jij misschien de teamplayer die wij regelmatig zoeken.
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling: 020-6732446