Loterijen hebben te maken met een uitgebreid palet aan wet- en regelgeving. Dit is het boeiende terrein van de afdeling Public Affairs & Stakeholder Management. Onze medewerkers houden zich bezig met politieke en juridische ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese kansspelmarkt. Hoe beter de wet- en regelgeving aansluit op onze werkzaamheden, hoe meer geld we aan goede doelen kunnen afdragen.
We adviseren de directie bij (politiek-)strategische vraagstukken en het signaleren van kansen en bedreigingen behoort tot onze expertise. Hiervoor volgen wij ontwikkelingen rondom de Wet op de Kansspelen en andere relevante wetgeving. Ook houden we politieke ontwikkelingen scherp in de gaten evenals de kansspelmarkten in Nederland en de rest van Europa.
We onderhouden goede contacten met politici en beleidsmakers, maar ook met andere belanghebbenden die relevant zijn voor de opinievorming. We brengen het belang van de loterijen en de goede doelen onder het voetlicht bij zowel de politiek als bij onze beneficiënten.

Hoe is de afdeling georganiseerd?

We zijn met vijf collega’s het kleinste team binnen de organisatie. We zijn goed op elkaar ingespeeld en trekken veel met elkaar op, maar elke medewerker heeft een eigen aandachtsgebied. Zo houdt de één zich bijvoorbeeld bezig met politieke contacten, terwijl de ander zich meer richt op reclamewetgeving.

Mijlpaal

Wij zetten ons al jaren in voor een duidelijk onderscheid in wet- en regelgeving tussen veilige kansspelen (zoals fondsenwervende loterijen) en risicovolle kansspelen (zoals casinospelen en sportweddenschappen). De politiek heeft recent besloten dat tv-reclame voor loterijen is toegestaan vanaf 19:00 uur, terwijl risicovolle kansspelen pas vanaf 21:00 uur hun spotjes mogen uitzenden.

Is dit jóuw toekomstige werkplek?

Ben jij aantoonbaar maatschappelijk betrokken? Heb jij uitstekende sociale, communicatieve en redactionele vaardigheden? En een uitstekend afgestelde politieke antenne? Dan ben jij misschien de teamplayer die wij zoeken.
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]