Aanstaande ouders is het vast niet ontgaan: op 2 augustus is de nieuwe wet betaald ouderschapsverlof van kracht. Ouders kunnen voortaan 9 weken ouderschapsverlof aanvragen dat minimaal 70% wordt doorbetaald. Extra goed nieuws: de Loterij heeft besloten dit aan te vullen tot 100%. Femke de Veer, Hoofd Communicatie: "Door het verlof volledig te betalen krijgen onze collega's de kans om langer te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Hiermee dragen we bij aan gelijke carrière kansen en onderscheiden we ons als werkgever voor het aantrekken van nieuwe talentvolle medewerkers. Om die redenen hebben wij in 2019 ook besloten het partnerverlof van vijf weken volledig aan te vullen tot 100%.’’

9 weken betaald

Ouders konden tot nu toe 26 weken onbetaald ouderschapsverlof opnemen in de eerste acht levensjaren van hun kind. Daar is met de komst van deze nieuwe arbeidsvoorwaarde verandering in gekomen. Van de 26 weken kun je nu 9 weken betaald ouderschapsverlof aanvragen in het eerste levensjaar van je kindje. Het resterende, onbetaalde, ouderschapsverlof kun je uiteraard nog steeds opnemen tot de achtste verjaardag.

Aaneengesloten of verspreid

Het ouderschapsverlof kan aaneengesloten worden opgenomen, maar ook verspreid. Je kunt bijvoorbeeld je zwangerschaps- of partnerverlof met een paar weken verlengen, of gedurende langere tijd vier tot acht uur per week opnemen (uiteraard in overleg met je leidinggevende). 

Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]