“Zo maken we echt een verschil”

Bijdragen aan een duurzamere wereld vindt Esmée van der Ven, relatiebeheerder bij de Goede Doelen Loterijen heel belangrijk in haar werk. “Op de afdeling Goede Doelen werk je samen met de mensen die het ‘echte werk’ doen.”
esmee van der ven

Esmée van der Ven
- Relatiebeheerder

'Blij dat ik de kans heb gekregen'

In 2014 begon Esmée (29) bij de Goede Doelen Loterijen op de afdeling Ledenservice, omdat een aantal vrienden er werkten. “Ik studeerde Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en wilde graag in de toekomst in de goededoelensector werken op het gebied van mensenrechten en hulpverlening. Nadat ik een interview met een collega van de afdeling Goede Doelen gelezen had op ons intranet (LotteryNet), dacht ik ‘daar moet ik zijn’. Al vrij snel kon ik er als stagiaire beginnen. Toen ik begon met mijn master vroegen ze mij of ik als relatiebeheerder wilde komen werken. Ik ben ontzettend blij dat ik die kans heb gekregen.”

Nauwe samenwerking

Als relatiebeheerder is Esmée inmiddels al een aantal jaren verantwoordelijk voor een portfolio van verschillende organisaties op het gebied van ‘mens en natuur’ in binnen- en buitenland. “De werkzaamheden lopen erg uiteen, zo hou ik me bezig met het monitoren van organisaties en projecten, via gesprekken, rapportages, jaarverslagen en bezoeken. Samen met de goede doelen zoeken we naar mogelijkheden om hun werk zichtbaarheid te geven in bijvoorbeeld onze tv-programma’s en ook bij onze collega’s. Verder regel ik ook formele zaken als evaluaties en overeenkomsten. Ik vind het inspirerend dat ik contact heb met mensen in het veld die het echte werk doen en je ziet hoe onze vrij besteedbare bijdrage het verschil maakt.”

Veel energie en inspiratie

Een voorbeeld daarvan is Esmées betrokkenheid bij de Postcode Lotteries Green Challenge, waar zij deel uitmaakt van het projectteam. Op 14 oktober jl. vond de vijftiende editie plaats van deze grootste jaarlijkse wedstrijd ter wereld op het gebied van duurzaamheid, waarin de loterij in totaal 1 miljoen euro prijzengeld ter beschikking stelt voor de vijf beste groene oplossingen voor een duurzamere wereld. Esmée: “Met collega’s van de afdeling Goede Doelen, Evenementen en Communicatie uit de 5 landen waar de Postcode Loterij actief is zijn we van A tot Z betrokken geweest bij de competitie. Van inzendingen van maar liefst 500 groene start-ups tot aan bekendheid geven aan de 25 genomineerden. En van het begeleiden van de 5 finalisten tot het organiseren van het online evenement voor 3000 mensen uit heel Europa. Vooral de begeleiding van deze oprichters van innovatieve startups geeft veel energie en inspiratie. Het zijn mensen die hele bijzondere en pragmatische oplossingen hebben bedacht. Ook met vorige winnaars hebben we nog steeds contact.”
“Neem Landlife Company bijvoorbeeld. Deze voormalige Green Challenge-finalist plant wereldwijd en op grote schaal bomen om organisaties de mogelijkheid te geven om klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen te halen door natuurherstelprojecten te financieren. Met het prijzengeld van de Green Challenge hebben ze het eerste grote pilotproject kunnen uitvoeren met het planten van 24.000 bomen. Het heeft als vliegwiel gediend om andere financiers aan te trekken en hun product verder op te schalen. Met deze herbebossing zijn inmiddels al 4 miljoen bomen geplant. Ja, zo maken we echt een verschil voor een duurzamere wereld.”
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]