Interactie en proactiviteit zijn hier superbelangrijk

Na jarenlang gedetacheerd te zijn geweest bij verschillende bedrijven, zit Daniël Montanus ruim drie jaar op een vaste plek. Hij is Test Engineer bij Dataservice, de IT-afdeling van de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij en VriendenLoterij) en daar heeft hij het prima naar z'n zin.
Daniël Montanus

Daniël Montanus
- Test Engineer

'Ik ben Datawarehouse Tester, daar lopen er niet heel veel van rond. Eigenlijk kan ik dus iets wat maar weinig mensen kunnen. Dat maakt je gewild', lacht Daniël. 'Het gedetacheerd zijn begon steeds meer aan me te knagen. Ik wilde graag een baan waar ik meer voldoening uit kon halen. Toen deze functie bij de Loterij op m'n pad kwam, hoefde ik niet lang na te denken.''

Saamhorigheid

Datawarehouse Tester dus. Wat houdt dat eigenlijk in? Daniël: “Het Datawarehouse is een verzameling van gegevens in één systeem. Kennis binnen een organisatie kan hiermee beter geanalyseerd en gerapporteerd worden, zodat een bedrijf beter beslissingen kan nemen. Als Datawarehouse Tester zit ik helemaal aan de achterkant van de systemen. Het mooie aan mijn werk vind ik dat we samen als collega’s veel geld binnenhalen voor goede doelen. Dat samen gevoel is hier best sterk. In mijn detacheringstijd heb ik die saamhorigheid veel minder meegemaakt!”

Scrumteam

En? Is het een 9 to 5-job zittend achter een beeldscherm? “Zeker niet”, verzekert Daniël. “Ik zit er wel elke ochtend al vroeg achter: om 6.00 uur. Dan ben ik al bezig met de controle van het systeem om te kijken of alle processen goed zijn verlopen en er geen hick ups zijn geweest. Ook ontwikkel ik nieuwe functionaliteiten en verbeteren we de huidige functionaliteiten. En voor de rest is er veel teamoverleg met ons scrumteam (van 3 interne en 4 externe collega’s) maar ook met de andere teams waarmee we nauw samenwerken. Ik werk meer samen dan alleen. Je haalt nu eenmaal veel meer informatie uit gesprekken met andere mensen. Interactie en pro activiteit zijn hier superbelangrijk. Pionieren, nieuwe ideeën bedenken, kijken wat de consequenties zijn en open staan voor de mening van anderen. Daar heb ik dagelijks mee te maken.”

Een goede sfeer

“Wat ik vanaf dag één opvallend vind, is dat iedereen bij de Loterij zo positief en enthousiast is. Maakt niet uit wie je bent, wat je doet en hoe druk het is. Collega’s doen er graag nog een schepje bovenop. Gelukkig wordt er ook goed voor elkaar gezorgd. Laatst hadden we bijvoorbeeld een drukke week vlak voor de productiegang en kwamen collega’s broodjes en snacks brengen. Die waardering is zo af en toe erg fijn. Ook buiten kantoor zijn er leuke evenementen. Zo heb ik als vrijwilliger geholpen bij de ‘Altijd Prijs Show’ van de VriendenLoterij in AFAS Live. De sfeer was heel goed. Het was een groot feest met alle winnaars, maar ook vooral onderling met de collega’s.

Verjaardagsfeestjes

Hoewel Daniël nog maar een jaar bij de Loterij werkt, is er al wel een project om trots op te zijn. “We hebben onlangs het oude datawarehouse vervangen en de nieuwe in productie gebracht. Natuurlijk zaten er nog wel wat issues in, maar ons team loste ze allemaal snel op. Ja, daar kan ik dan best trots op zijn. En natuurlijk op die ruim 491 miljoen euro die de Postcode Loterij en VriendenLoterij alleen al geven aan goede doelen. Daar kunnen zij prachtige dingen mee realiseren. Altijd leuk om dat op verjaardagfeestjes nog even te benadrukken. Mensen weten dit vaak niet, terwijl ze wel elke maand loten kopen.”
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]