Volop mogelijkheden én bijdragen aan een betere wereld bij de Postcode Lottery Group

De Postcode Lottery Group is een internationale, marketing gedreven organisatie met een sociaal doel: we organiseren loterijen om geld in te zamelen voor een rechtvaardigere, groenere en gezondere wereld. Deelnemers van de Loterij winnen geweldige prijzen, en steunen tegelijkertijd goede doelen. Hoe het is om bij deze organisatie te werken? Hoofd People & Culture Reineke Ekering en Java Developer Gerben Schepers geven een tipje van de sluier.

“Ons concept zorgt voor een win-win situatie: deelnemers van de Postcode Loterij winnen geweldige prijzen én goede doelen ontvangen geld. Sinds 1989 zo’n 12 miljard''.

Om dat te bereiken is internationale samenwerking en innovatie van belang.” aldus Reineke. “Heb je een goed idee? Dan kun je het realiseren. Zelfs op internationaal niveau, want onze Loterijen verspreiden zich over vijf landen. Ook voor ontwikkeling, plezier en vitaliteit is veel aandacht, met onder andere incompany trainingen en lezingen, gratis ontbijt en sportmogelijkheden. Maar bovenal is de Loterij een plek met een fijne sfeer waar iedereen welkom is. Onze deur staat altijd open voor enthousiaste nieuwe collega’s.”

Gerben is in januari begonnen als Java Developer bij de Postcode Lottery Group. “In deze negen maanden heb ik de kans gekregen om in meerdere teams te werken, waaronder een internationaal team met verschillende disciplines. Samen werken we aan herbruikbare elementen, zoals een designsysteem en verschillende services voor al onze Loterijen. We draaien alles serverless via AWS en kunnen daardoor volop focussen op de businesslogica in plaats van beheer. Door alle mogelijkheden om te leren en de goede sfeer binnen het team voel ik mij hier helemaal op mijn plek.” 

Wil jij als Java Developer ook bijdragen aan onze gezamenlijke missie: een betere wereld?