Trots dat ik hier mijn steentje kan bijdragen

Matthias ter Maten werkt bijna elf jaar als Tester bij Dataservice, de IT-afdeling van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij).
Matthias ter Maten

Matthias ter Maten
- Tester

'Leuk zo'n dynamisch bedrijf dat voortdurend in beweging is. Dat levert continu allerlei IT-wensen van collega's op, die ik samen met ontwikkelaars zo snel mogelijk probeer te realiseren.'.
Matthias: “Toen ik in 2011 bij de Loterij begon realiseerde ik me niet hoe groot dit bedrijf eigenlijk is. Er werken zo’n 600 mensen, waarvan zeventig op de IT-afdeling. Zelf werk ik nauw samen met zowel interne als externe software testers. Het is een fijne club mensen, waarvan ik een aantal ook naast m’n werk regelmatig zie om bijvoorbeeld een borrel te drinken. We zijn zelfs een keer met een groep op wintersport geweest.”

Sleutel is samenwerken

“Onze IT-afdeling werkt nauw samen met marketing, waar alle creatieve ideeën vandaan komen. De ontwikkelteams zetten vervolgens hun wensen om naar nieuwe applicaties, systemen en software. Als tester zit je vervolgens altijd tussen ontwikkelaar en gebruiker in en beide wil je tevredenstellen. Communicatie is dus erg belangrijk, dat maakt mijn werk zo leuk. En wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat wanneer je met veel verschillende mensen ergens aan werkt, het eindproduct beter wordt. Iedereen levert zo z’n unieke bijdrage!”

Trots

“Bij de Loterijen hebben we een klantenbestand van ruim 3 miljoen deelnemers, veertien trekkingen per jaar, nieuwe loten die verwerkt moeten worden, onlineapplicaties, websites, callcenters en een marketingafdeling vol creatieve ideeën. Daar komt een hoop software bij kijken. Hard werken hoor om dit allemaal op rolletjes te laten verlopen. Maar het geeft zoveel voldoening als we weer een project positief afronden. Zo was ik afgelopen jaar best trots op het automatische regressie-deel binnen een project, waarbij we testen of software nog steeds naar behoren functioneert na een aanpassing. Toen uiteindelijk alle lichten op groen stonden was dat echt top.”

Vrijwilligerswerk

“Nog zo’n highlight het afgelopen jaar – hoewel niet werk gerelateerd - was de Kerstengelenactie. Samen met collega’s deed ik een dag vrijwilligerswerk voor het Ouderenfonds. Samen met een aantal eenzame ouderen bezochten we het Stedelijk Museum in Amsterdam. Eén man bleef maar vertellen over de oorlog. En al kijkend naar een abstract kunstwerk vertelde hij me ook nog even dat z’n vrouw pas écht goed kon schilderen. Hilarisch. Wat een prachtige dag was dit en niet alleen voor de oudjes.”

Leuk spanningsveld

“Een marketingbedrijf dat zich bezighoudt met goede doelen, levert een leuk spanningsveld op. We zijn super servicegericht, maar tegelijkertijd willen we zoveel mogelijk loten verkopen. Ik vind het nog elke dag bijzonder om met goede doelen en actualiteit bezig te zijn. Het voelt goed om m’n steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daar kunnen we bij de Loterij echt een verschil maken.”
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]