Een bijdrage leveren aan een betere wereld, het beste uit jezelf halen, plezier hebben in je werk. Dat is werken bij de Postcode Loterij. Denk je erover om te solliciteren? Dan wil je vast iets weten over onze achtergrond en bedrijfsgeschiedenis.
De Nationale Postcode Loterij is de grootste Goede Doelen Loterij van Nederland. Maar liefst 2,5 miljoen deelnemers spelen elke maand mee. Zij maken kans op Postcode Kanjers, Straatprijzen en honderden andere mooie prijzen. Met de opbrengst van de loterij ondersteunen we negentig goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Inmiddels maakt ook de VriendenLoterij deel uit van de organisatie van de Postcode Loterij.

Ons verhaal begint in 1989

Het is 1989 als media- en marketingorganisatie Novamedia het verzoek krijgt om een actie te bedenken om geld in te zamelen voor vluchtelingen in Nederland. Het idee wordt een Kinderkerstloop. Om deze actie tot een succes te maken, koppelt Novamedia er een loterij aan. Op 20 december 1989 gaan meer dan 100.000 leerlingen van basisscholen langs de huizen met machtigingskaarten van tien gulden voor Postcodeloten. Een live televisieprogramma en advertenties in radio- en televisiebladen ondersteunen de actie. In totaal halen de kinderen 300.000 machtigingen op. De opbrengst van deze eerste trekking gaat naar de Stichting VluchtelingenWerk. Het is het begin van de Nationale Postcode Loterij.

Humberto Tan

'Als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en het Nederlandse Rode Kruis zie ik van dichtbij hoe belangrijk het werk en de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij zijn. Dankzij de mensen die loten kopen, ontvangen die organisaties ieder jaar miljoenen van de loterij voor hun belangrijke werk. Ik ben blij dat ik als ambassadeur van de Postcode Loterij nog meer kan doen voor alle organisaties die zich inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld.'
Humberto Tan

Waar staan we nu?

De Nationale Postcode Loterij doneerde sinds 1989 al 4,7 miljard euro aan meer dan 100 goede doelen. Het gaat om goede doelen organisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, natuur en milieu, mensenrechten en sociale cohesie. Maar niet alleen de goede doelen zijn winnaars. Jaarlijks vallen vele duizenden straten en deelnemers in de prijzen. Variërend van een VIP-arrangement naar een musical, een heerlijk ijsje van Ben & Jerry’s, de straatprijs van €12.500,- tot het winnen van de speciale loterijfiets. Ook zijn er prijzen waarbij niet alleen de straat, maar zelfs de hele wijk meedeelt in het te winnen bedrag. Met als jaarlijks hoogtepunt de Postcode Kanjeruitreiking op 1 januari.
Caroline Tensen

Caroline Tensen

'Er gebeurt op dit moment zoveel in de wereld, zowel op het gebied van mens als natuur. Door mij in te zetten voor de Nationale Postcode Loterij voel ik dat ik meehelp de wereld mooier te maken. Geweldig!'
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]