Een steentje bijdragen aan een sportieve en gezonde wereld, jezelf professioneel blijven ontwikkelen, plezier hebben in je werk. Dat is werken bij de VriendenLoterij. Ben je op zoek naar vacatures bij de VriendenLoterij? Dan vertellen we je graag een stukje bedrijfsgeschiedenis, zodat je ons beter leert kennen.
In 1989 richtte de Vereniging Humanitas de Sponsor (Bingo) Loterij op als loterij voor sport, cultuur en welzijn. In 1998 nam de NV Goede Doelen Loterij dit initiatief van Humanitas officieel over. De loterij evolueerde in de jaren die volgden tot de VriendenLoterij met het huidige profiel van gezondheid en welzijn. Wij ondersteunen goede doelen die zich inzetten voor een sportieve en gezonde samenleving. Deelnemers aan de loterij kunnen geoormerkt meespelen. Dat betekent dat zij zelf bepalen naar welk goed doel, club of vereniging de helft van hun maandelijkse inleg gaat. Dus ook hun eigen sportvereniging. Vandaar ons motto: winnen doe je samen. Zo ontvingen sinds 1998 meer dan 44 goede doelen en ruim 3.500 clubs en verenigingen ruim 730 miljoen euro.

Partner Eredivisie

De VriendenLoterij is maatschappelijk partner van de Eredivisie. Hiermee benadrukken we het belang van de maatschappelijke kant van sport en bewegen. Zo ondersteunt de VriendenLoterij bijvoorbeeld de jeugdopleidingen van de achttien Eredivisieclubs. Honderden jonge voetballertjes krijgen hierdoor niet alleen voetbaltraining, maar worden ook gesteund bij het schoolwerk en opdoen van sociale vaardigheden.

Dennis van der Geest

'Geweldig om te zien wat de VriendenLoterij betekent voor organisaties die zich inzetten voor een sportieve en gezonde samenleving. Als oud-topsporter ben ik trots hieraan een bijdrage te mogen leveren.'
Dennis van der Geest

Ambassadeurs

Richard Krajicek, Esther Vergeer, Gerard Joling, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt en Chantal Janzen zijn ambassadeur voor de VriendenLoterij. Zij verbinden hun naam aan de loterij, omdat ze geloven in het goede werk dat met de opbrengst mogelijk wordt gemaakt voor welzijn en gezondheid. De ambassadeurs helpen mee om dit aan een zo groot mogelijk publiek kenbaar te maken.
Chantal Janzen

Chantal Janzen

''Cultuur' klinkt al snel zo hoogdravend, maar het is echt overal! Op de school van mijn zoon doen ze veel creatieve opdrachten, dat is ontzettend belangrijk voor zijn ontwikkeling. En met de VIP-KAART, die ik van harte aanprijs aan alle deelnemers, kun je heel veel moois gratis of met fikse korting ontdekken. Bij zo'n organisatie hoor ik graag!'
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]