Wie we zijn

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij) zijn opgericht om fondsen te werven voor goede doelen en zichtbaarheid te geven aan hun werk. Inmiddels zijn wij met afstand de grootste particuliere fondsenwerver van Nederland.

Ruim 3,6 miljoen Nederlandse huishoudens spelen mee met de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Zij steunen hiermee goede doelen en maatschappelijke initiatieven die zich inzetten voor een betere wereld. Allen met hun eigen focus en achterban: van mensenrechten, natuur- en dierenbescherming tot cultuurbehoud, gezondheid en welzijn. Jaarlijks schenken wij meer dan 522 miljoen euro aan goede doelen en mogen wij honderdduizenden winnaars blij maken met prijzen.

Samen maken we de wereld zo een beetje mooier én leuker. En daar zijn we trots op.

Hoe we werken

Bij de Goede Doelen Doelen Loterijen werken ruim 600 enthousiaste collega’s. Normaal gesproken treffen we elkaar in ons duurzaam vernieuwde kantoorpand aan de Beethovenstraat in Amsterdam, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk: naast een goed salaris en een uitstekende pensioenregeling, bieden we unieke extra’s. Zo stimuleren we collega’s met het openbaar vervoer te reizen met een OV-vrijkaart. Ook moedigen we het aan om vrijwilligerswerk te doen tijdens werktijd. En je kunt jezelf via onze Lottery Academy blijven ontwikkelen.

Een loterij voor iedereen

Wij staan als Goede Doelen Loterijen midden in de samenleving. Dit betekent dat we streven naar kansengelijkheid voor iedereen en oog hebben voor elkaar. Daarom steunen we vele goededoelenorganisaties en kijken we naar onszelf als organisatie. 

Wij geloven dat een inclusieve organisatie de ideale voedingsbodem is voor creativiteit, samenwerking en innovatie. We hechten bovendien grote waarde aan onderlinge verbondenheid. Al onze collega’s spelen daarbij een rol: zij zíjn de Loterijen. Ons streven is om een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Dit vraagt om een actieve houding, een open blik en lef.

Kernwaarden

Courageous / Moedig

Voor verandering is moed nodig. We tonen moed door te handelen buiten de gevestigde kaders, we tonen moed door met oplossingen te komen die nog niet door anderen zijn geprobeerd.

Sustainable / Duurzaam

We streven naar duurzaamheid in alles wat we doen. Ook in ons eigen handelen en in onze werkwijze.

Sharing / Delen

Onze winnaars delen de prijzen. Onze goede doelen delen de netto-opbrengst van loterijen. Dit alles ten bate van de planeet die wij samen delen.

Fun / Plezier

Winnen is leuk! We enthousiasmeren onze deelnemers. We hebben een plezierige samenwerking met onze goede doelen. En we vinden het belangrijk dat medewerkers hier met plezier werken.

Werken bij de Goede Doelen Loterijen

Goede werkomstandigheden dragen bij aan de gezondheid, het welbevinden, de tevredenheid en de prestaties van onze medewerkers. Dus gaan wij hierbij uit van het principe: 'Goed Bezig!' We zetten de voordelen van werken bij de Postcode Loterij en VriendenLoterij graag voor je op een rij.

Aantrekkelijke voorwaarden en regelingen

De Goede Doelen Loterijen hebben geen CAO, maar eigen aantrekkelijke en bijzondere arbeidsvoorwaarden en regelingen, waaronder:
  • Marktconform salaris
  • Variabele beloningsregeling
  • Flexibele werktijden
  • Parttime werken mogelijk
  • Vrij reizen met de OV business kaart
  • Wekelijks faciliteren we bootcamp-, kickbox- en yogalessen
  • Dagelijks genieten van een ontbijtje in ons bedrijfsrestaurant
  • Actieve ondernemingsraad

Ontwikkeling en opleiding

Het bijzondere karakter van de Goede Doelen Loterijen vraagt om maatwerk qua opleidingen. Die worden veelal intern ontwikkeld. We hebben ons eigen opleidingsinstituut, de Lottery Academy. Daar volgen alle nieuwe collega's de 'Turbo Training'. In korte tijd leer je alle ins & outs over de Postcode Loterij en VriendenLoterij. Voor alle medewerkers organiseren we 'Goede Doelen Masterclasses'. Tijdens deze masterclass word je een dag ondergedompeld in de activiteiten van de afdeling Goede Doelen. De loterijen bieden uiteraard ook de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen bij externe opleiders. Alle afdelingen hebben een opleidingsbudget. Tijdens je jaarlijkse beoordelingsgesprek bespreken we jouw opleidings- en ontwikkelingsbehoefte.

Plezier

All work and no play? Dan ken je ons nog niet! Medewerkers van de loterijen gaan regelmatig op projectreis om kennis te maken met het werk van beneficiënten. Of deze organisaties komen naar de Beethovenstraat om een lunchlezing te houden. Die zijn erg informatief en worden altijd druk bezocht.
Onderling contact tussen collega’s vinden wij erg belangrijk. Aan het eind van elke maand is er een borrel en elk jaar organiseren we een groots kerstontbijt. Sinterklaas komt langs voor alle kinderen van onze medewerkers. Eens in de twee jaar is er een personeelsfeest en ons open podium door en voor collega's: Spotlights. Het is geweldig om te zien hoeveel talent er bij ons werkt!

Kijk eens bij ons binnen

We kunnen je alles vertellen over werken bij de Postcode Loterij en werken bij de VriendenLoterij. Over onze ambities een betere wereld te creëren. Over onze goede doelen. Over de informele werksfeer en de goede arbeidsvoorwaarden. Maar uiteindelijk overtuigen beelden nog het meest.

Goede Doelen excursies

Wie werkt bij de Postcode Loterij en VriendenLoterij moet op de hoogte zijn van de goede doelen die de organisaties steunen. Daarom gaan we regelmatig met elkaar op goede doelen excursie. Zodat we weten waar we het voor doen en nog meer betrokken raken. Als jij bij ons komt werken, ga je natuurlijk ook mee. Lees hieronder het verslag van een goede doelen excursie naar Zeeland.

Kustlaboratoria en Zeeuws Museum

Met de afdruk van de verrekijkers nog in ons gelaat krijgen we de nodige informatie over de kustlaboratoria die nog volop in ontwikkeling zijn. Erg interessant om te zien wat ze allemaal van plan zijn. Land in zicht! Het Zeeuws museum in Middelburg wacht ons gezelschap meer dan hartelijk op. Artistieke films, een echte mummie, Zeeuwse kledij en gigantisch grote tapijten werden aandachtig aanschouwd. Soms iets te aandachtig, aldus het alarmsysteem bij de nodige tapijten.
Mybeach

MyBeach

Manoeuvrerend bracht de museumplusbus ons door het centrum van Middelburg naar het hotel. De goede doelen maakten even plaats voor 'de nieuwe doelen', de naam van het hotel... Maar niet voor lang! MyBeach kwam langs om te vertellen over het geweldige project van afgelopen stranden afgelopen augustus. Met honderden vrijwilligers is 350 kilometer strand ontdaan van maar liefst 6600 kilo afval. Iedereen blij! Behalve dan de jutters die we de volgende ochtend tevergeefs zoekend op het strand aantroffen.

Mila

De volgende ochtend verruilden we de straatstenen voor het strandzand. Aldaar zagen we een bijzondere wens in vervulling gaan voor een bijzonder meisje. De ernstig zieke Mila reed te paard over het strand, iets wat ze altijd al had willen doen.

Scoutingclub

Tijd voor het volgende onderdeel: A-frames, welpen, totemeisen en klautermuren. Bij de scoutingclub van Middelburg kregen we een boeiende les over de wereld van knopen, dassen en natuurlijk vooral het sociale aspect. Er was wel degelijk een touw aan vast te knopen, wat we dan ook direct in de praktijk ten tonele mochten brengen. De A's werden binnen no time in elkaar geknoopt, maar of dat nog niet genoeg was mochten we er ook nog eens 1 teamlid mee vervoeren. Van A naar B, zeg maar. Teamwork is everything.

Al met al veel gezien, meer geleerd en nog meer genoten van Zeeland.

Ook mee op goede doelen excursies? Word onze nieuwe collega!
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]