Wie we zijn

De Postcode Loterij en VriendenLoterij zijn onderdeel van de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is een internationale, marketing gedreven organisatie met een sociaal doel: we organiseren loterijen om fondsen te werven voor een rechtvaardigere, groenere en gezondere wereld.

Het concept van onze loterijen - in vijf landen -zorgt voor een win-win situatie: Deelnemers winnen samen met hun buurt geweldige prijzen én steunen met hun deelname goede doelen. Dit zijn maatschappelijke organisaties over de hele wereld, maar ook dicht bij huis. 

Onze deelnemers hebben zo sinds 1989 al meer dan € 12 miljard ingezameld voor honderden goede doelen, waaronder het WWF, het Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding en duizenden kleinere sociale en culturele organisaties.  

Inmiddels zijn we de op twee na grootste particuliere donateur ter wereld, na de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust. Daar zijn we met meer dan 1.500 collega’s in Nederland, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen heel trots op. Omdat we, elke dag weer, samenwerken aan één doel: een betere wereld

Alleen vorig jaar al brachten 13 miljoen deelnemers in totaal 825 miljoen euro bijeen. Anders gezegd: in ons internationale team help je op één enkele werkdag zo'n € 2,3 miljoen in te zamelen voor goede doelen! 

Hoe we werken

Bij de Postcode loterij en de Vriendenloterij werken ruim 600 enthousiaste collega’s. Normaal gesproken treffen we elkaar in ons duurzaam vernieuwde kantoorpand aan de Beethovenstraat in Amsterdam, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk: naast een goed salaris en een uitstekende pensioenregeling, bieden we unieke extra’s. Zo stimuleren we collega’s met het openbaar vervoer te reizen met een OV-vrijkaart. Ook moedigen we het aan om vrijwilligerswerk te doen tijdens werktijd. En je kunt jezelf via onze Lottery Academy blijven ontwikkelen.

Een loterij voor iedereen

Wij staan als loterijen met een sociaal doel midden in de samenleving en willen ook een afspiegeling zijn van die samenleving. Kansengelijkheid bevorderen voor iedereen en oog hebben voor elkaar. Daar steunen we vele goede doelen bij, en we kijken ook naar onszelf.

Wij geloven erin dat een diverse organisatie de ideale voedingsbodem is voor creativiteit, samenwerking en innovatie. We hechten bovendien grote waarde aan onderlinge verbondenheid. Al onze collega’s spelen daarbij een rol: zij zíjn de organisatie. Ons streven is om een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Dat gaat niet altijd vanzelf en vraagt om een actieve houding, een open blik en lef. Daarom dagen we onszelf voortdurend uit om nieuwe stappen te zetten, vaak op advies van onze collega’s en de goede doelen waarmee we nauw samenwerken.  

Een greep uit onze recente initiatieven: het aanvullen van negen weken betaald ouderschapsverlof tot 100%, het vervroegd instellen en aanvullen van het uitgebreid partnerverlof tot 100%, werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het faciliteren van een banenmarkt voor voormalig vluchtelingen, workshops voor het team ter bevordering van inclusiviteit op alle terreinen.

Kernwaarden

Courageous / Moedig

Voor verandering is moed nodig. We tonen moed door te handelen buiten de gevestigde kaders, we tonen moed door met oplossingen te komen die nog niet door anderen zijn geprobeerd.

Sustainable / Duurzaam

We streven naar duurzaamheid in alles wat we doen. Ook in ons eigen handelen en in onze werkwijze.

Sharing / Delen

Onze winnaars delen de prijzen. Onze goede doelen delen de netto-opbrengst van loterijen. Dit alles ten bate van de planeet die wij samen delen.

Fun / Plezier

Winnen is leuk! We enthousiasmeren onze deelnemers. We hebben een plezierige samenwerking met onze goede doelen. En we vinden het belangrijk dat medewerkers hier met plezier werken.

Hier word je blij van:

  • We bieden iedere collega een stevige basis. Je ontvangt een goed salaris, hebt een uitstekende pensioenregeling en profiteert van afspraken die we hebben met zorgverzekeraars.
  • We vinden het belangrijk dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. Onze Lottery Academy biedt een uitgebreid palet aan opleidingen en cursussen aan. Doorgroeimogelijkheden in binnen- en buitenland zijn bijna eindeloos.
  • We hebben het graag leuk met elkaar. We organiseren regelmatig sociale activiteiten - dus ook een drukbezochte maandborrel - en aan het einde van het jaar ons Kerstontbijt, waar iedereen naar uitkijkt en waar we met trots terugkijken naar wat we met z’n allen hebben bereikt.
  • Bewegen houdt je fit en ontspannen is goed voor je. Daarom zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van sport en welzijn. Bijvoorbeeld de wekelijks bootcamp-, kickboks- en yogalessen die je gratis kan volgen. Of stap af en toe even in de massagestoel om lekker te ontspannen.
  • Je bent regelmatig betrokken bij het werk dat de goede doelen kunnen doen dankzij de fondsen die we voor hen werven. Met projectbezoeken, presentaties in ons Auditorium, tijdens het Kerstontbijt en het jaarlijkse Goed Geld Gala waar alle organisaties die wij steunen aanwezig zijn. Kijk hier maar!
  • We werken in één van de meest duurzaam vernieuwde panden van Nederland, op loopafstand van station Amsterdam Zuid. Ruim 100 collega’s hebben tijdens de ontwikkeling meegedacht over het design en duurzame oplossingen. Daardoor is het nu een plek van ons allemaal. Ons huis. We stimuleren iedereen om met het openbaar vervoer te reizen. Daarom krijg ook jij een NS Business Card waarmee je ook buiten werktijd gratis kan reizen in heel Nederland.
Job alert

Wil je nooit een vacature missen?

Postcode loterij en de Vriendenloterij hebben geen CAO, maar eigen aantrekkelijke en bijzondere arbeidsvoorwaarden en regelingen, waaronder:

Vragen over vacatures?

Neem contact op met onze HR afdeling via [email protected]